The CUHK-FUDAN Joint Research Center for International Finance First Annual Conference

20-21 June 2024

CICM call for Paper ECON Website Banner v2 7 March

The Chinese University of Hong Kong-Fudan University Joint Research Center for International Finance will organize its first annual conference on June 20-21, 2024, in Hong Kong. We welcome papers in all areas of international finance and international trade.

KEYNOTE SPEAKERS

Martin Uribe, Columbia University
Shang-Jin Wei, Columbia University

PAPER SUBMISSION

If you are interested in presenting at the conference, please submit your paper at https://cloud.itsc.cuhk.edu.hk/webform/view.php?id=13684719

The deadline for submission is April 15, 2024. Notification of acceptance will be sent by April 25, 2024.

For each accepted paper, the conference will cover economy class airfare and accommodation up to 3 nights (one presenter for each paper).

CONFERENCE INQUIRIES

If you have any questions, please reach out to the event organizers at cf-cif@cuhk.edu.hk

PROGRAM COMMITTEE MEMBERS

Yi Huang, Shu Lin, Jun Qian, John Rogers, Kang Shi, and Zheng Song

徵文通知 - 截止提交論文 : 2024年3月7日 (星期四)

2024 中國宏觀經濟國際年會 (CICM 2024)

2024年6月24日至25日, 香港中文大學

由香港中文大學經濟學系和中國宏觀經濟研究論壇合辦的第六屆中國宏觀經濟國際年會,將於2024年6月24日至25日在香港以實體模式舉行。

今年是第六屆年會,由中國宏觀經濟論壇聯同大中華地區的學術機構攜手合辦。年會由並行的學術分組會議組成,交流語言為英文。同時,年會將舉辦政策分組會議,邀請政策制定者與專家圍繞中國與世界的宏觀經濟進行研討。

主辦單位

• 香港中文大學經濟學系
  • 中國宏觀經濟研究論壇

論文選題

徵文範圍包括有關宏觀經濟學各領域的高品質學術論文,尤其是涉及中國問題的研究。主題包含但不限於:經濟增長與發展、經濟週期、公司動態、勞動市場、貨幣與銀行、宏觀金融、貨幣與財政政策、國際貿易與金融、結構變遷和收入分配與不平等的研究。

會議僅接受英文論文投稿。

主題演講

• Yan Bai, 羅徹斯特大學
  • Ufuk Akcigit, 芝加哥大學

最佳論文獎

論文評委會將從投稿論文中挑選:

• 中國宏觀經濟國際年會最佳論文獎(1篇,2000美元)
  • 中國宏觀經濟國際年會最佳學術新秀論文獎(1篇,2000美元)

最佳論文主題不限,但將優先考慮博士畢業求職論文和中國問題相關的論文。

論文提交

歡迎論文作者於2024年3月7日 (香港時間 23:59) 前,通過以下連結註冊並提交完整論文(會議僅接受PDF格式的英文論文文件):https://editorialexpress.com/conference/CICM2024/

提交的論文將由國際學者組成的評審委員會進行評選,並計畫於2024415日前通知作者。年會允許同一位作者提交多篇論文,每位提交者只會有一篇論文入選。原則上,每位合作作者最多會有兩篇論文獲接受。我們鼓勵年輕作者投稿,並將在論文評審中優先考慮年輕群體。

會議主辦方將為各分會會議主席,及獲大會接受的論文宣讀人(1名/篇)和評論人(1名/篇)提供不超過3天的酒店住宿。

會議網站

會議諮詢

如有任何問題,歡迎郵件聯繫 cicm@cuhk.edu.hk

大會聯席主