Conference Programme
 
Download Program Book
Download Full List of Presenters

 

  3 June 2017 (Saturday)
8:00-8:30
30 minutes
Morning Refreshment & Registration
8:30-9:50
80 minutes

Opening Ceremony and Keynote Lecture

Opening Ceremony

Opening addresses by
- Professor Eddie Dekel, President of The Econometric Society in 2016
- Mr. Mo-po Paul Chan, Financial Secretary of the Hong Kong Government
- Professor Benjamin Wah, Provost of The Chinese University of Hong Kong

Keynote Lecture

Torsten Persson
Stockholm University and The London School of Economics

Lecture Title:

Who Becomes a Politician?

9:50-10:10
20 minutes
Coffee Break
10:10-11:50
100 minutes

Contributed/ Invited Sessions 1
(27 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

11:50-12:10
20 minutes
Coffee Break
12:10-12:55
45 minutes
Invited Lectures

Lecture 1:

Samuel Kortum
Yale University

Lecture Title:

Firm-to-Firm Networks and International Trade

Lecture 2:

Lung-Fei Lee
The Ohio State University

Lecture Title:
Some Studies in Spatial and Social Networks Formation
12:55-13:55
60 minutes
Lunch
13:55-14:40
45 minutes
Invited Lectures

Lecture 1:

Steven Durlauf
University of Wisconsin-Madison

Lecture Title:
Understanding the Great Gatsby Curve

Lecture 2:

Jeffrey Ely
Northwestern University

Lecture Title:
Moving the Goalposts
14:40-15:00
20 minutes
Coffee Break
15:00-16:40
100 minutes
Contributed/ Invited Sessions 2
(27 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

16:40-17:00
20 minutes
Coffee Break
17:00-18:40
100 minutes
Contributed/ Invited Sessions 3
(27 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

 

  4 June 2017 (Sunday) 5 June 2017 (Monday)
8:00-8:30
30 minutes
Morning Refreshment & Registration Morning Refreshment & Registration
8:30-10:10
100 minutes
Contributed/ Invited Sessions 4
(27 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

Contributed/ Invited Sessions 7
(26 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

10:10-10:30
20 minutes
Coffee Break Coffee Break
10:30-12:10
100 minutes
Contributed/ Invited Sessions 5
(28 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

Contributed/ Invited Sessions 8
(26 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

12:10-13:10
60 minutes
Lunch Lunch
13:10-13:55
45 minutes
Invited Lectures

Lecture 1:

Raj Chetty
Stanford University

Lecture Title:
The Impacts of Neighborhoods on Intergenerational Mobility

Lecture 2:

Gianluca Violante
New York University

Lecture Title:

Consumption and House Prices in the Great Recession: Model Meets Evidence
Invited Lectures

Lecture 1:

Michael Greenstone
The University of Chicago

Lecture Title:

Global Mortality Consequences of Climate Change Accounting for Adaptation Costs and Benefits

Lecture 2:

Aleh Tsyvinski
Yale University

Lecture Title:
Generalized Compensation Principle
13:55-14:05
10 minutes
Session Break Session Break
14:05-14:50
45 minutes
Invited Lecture

Fabrizio Zilibotti
University of Zurich

Lecture Title:
R&D Misallocation and TFP Growth:
China Today vs. Taiwan Yesterday 
Invited Lectures

Lecture 1:

Chang-Tai Hsieh
The University of Chicago Booth School of Business

Lecture Title:
Trade and Reallocation

Lecture 2:

Junsen Zhang
The Chinese University of Hong Kong

Lecture Title:

Filial Piety, Old-Age Support, and Children's Gender Composition
14:50-15:10
20 minutes
Coffee Break Coffee Break
15:10-16:50
100 minutes
Contributed/ Invited Sessions 6
(27 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

Contributed/ Invited Sessions 9
(26 parallel sessions)

View Session Titles / View List of Papers

16:50-17:10
20 minutes
Coffee Break Coffee Break
17:10-18:10
60 minutes
Jacob Marschak Lecture

James Heckman
The University of Chicago

Lecture Title:

Understanding the Multifaceted Life-Cycle Benefits for an Influential Early Childhood Program
Keynote Lecture

Mark Rosenzweig
Yale University

Lecture Title:
Are There Too Many Farms in the World?
19:00 - 21:30 Conference Dinner